–> Είσοδος εγγεγραμένων εθελοντών


H Εθελοντική Ομάδα συμβάλλει στην υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων στην περιοχή του Προγράμματος, συμμετέχοντας έτσι ενεργά στην υλοποίησή του. Μεταξύ άλλων:

  • παρακολούθηση των ειδών πουλιών στα οποία στοχεύει το πρόγραμμα,
  • με την καθοδήγηση ειδικών, λειτουργία του Σταθμού Πρώτων Βοηθειών για άγρια πουλιά, που δημιουργείται στο Κόρθι,
  • ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επισκεπτών του νησιού καθώς και των τοπικών κατοίκων, μέσω της πραγματοποίησης οικοπεριηγήσεων και της τοποθέτησης ενημερωτικών πινακίδων,
  • συμμετοχή στις δράσεις του προγράμματος που αφορούν στη δημιουργία τεχνητών φωλιών για τα θαλασσοπούλια στις νησίδες, την επόπτευση της περιοχής, τη φύτευση αυτοφυών φυτών και θάμνων κ.ά.

Η ομάδα των εθελοντών εκπαιδεύεται στην παροχή πρώτων βοηθειών σε τραυματισμένα πουλιά και ορφανούς νεοσσούς από το εξειδικευμένο προσωπικό του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ. Επιπλέον, εκπαιδεύεται στην παρακολούθηση των πουλιών και των βιοτόπων τους, καθώς και των απειλών που αυτά αντιμετωπίζουν, τόσο μέσα από τη συμμετοχή σε ένα δίκτυο εθελοντών της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, που δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα (Δίκτυο Υπευθύνων Παρακολούθησης Σημαντικών Περιοχών για τα Πουλιά της Ελλάδας – IBA Caretekers), όσο και μέσα από τη συμμετοχή στις πολυάριθμες δράσεις του προγράμματος LIFE στο νησί. Οι εθελοντές θα παρακολουθήσουν ειδικά σεμινάρια εκπαίδευσης που οργανώνονται περιοδικά στην Άνδρο από την Ορνιθολογική και την ΑΝΙΜΑ.

Η δράση συντονίζεται από την Ορνιθολογική και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΑΝΙΜΑ, τον Δήμο Άνδρου και την NCC Ε.Π.Ε.

Για να μάθεις περισσότερα για την Εθελοντική Ομάδα επικοινώνησε μαζί μας!

Επικοινωνία: info@androslife.gr
τηλ. 22820 62319

 

Comments are closed.