Στις 17, 18 & 19 Σεπτεμβρίου 2021 η συνεργατης του προγράμματος Life TerraceScape, Αριάνα Μασέλου (One Foot Forward), παρευρέθηκε στα Ανώγεια της Κρήτης σε μια συνάντηση με πρωτοβουλία του Δήμου Ανωγείων και του Πράσινου ταμείου πάνω στο θεματικό άξονα της Ξερολιθιάς και της τέχνης, η οποία δημιούργησε και δημιουργεί ξερολιθικές κατασκευές από τον Ψηλορείτη και τα μιτάτα του μέχρι τις αμασιές και αναβαθμίδες της Άνδρου και των Κυκλάδων, τα γεφύρια στο Ζαγόρι της Ηπείρου, την τέχνη των Λαγκαδινών μαστόρων, τις αναβαθμίδες της Γαύδου αλλά και τις ξερολιθικές κατασκευές στα παγκόσμια Γεωπάρκα της Ουνέσκο.

Η κα Μασέλου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο πρόγραμμα Life Terracescape (Μετατροπή των εγκαταλελειμμένων τοπίων αναβαθμίδων σε πράσινες υποδομές μέσω συμμετοχικής επιστασίας γης για καλύτερη προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή), το οποίο εξελίσσεται στην Ανδρο. Εστίασε στην δημιουργία από το πρόγραμμα LIFE πεζοπορικών διαδρομών που περνούν και καταλήγουν στις περιοχές επιστασίας γής, αλλά και στη σημαντική πρωτοβουλία του προγράμματος για τη δημιουργία Σχολής Ξερολιθιάς. Παράλληλα διανεμήθηκε στους παρευρισκόμενους ενημερωτικό υλικό που εκδόθηκε από το πρόγραμμα.

Επίσης, προβλήθηκε ένα μικρό βίντεο (που δημιουργήθηκε από την One Foot Forward & την Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου) με τη βιωματική κατάθεση γνώσης από τον τεχνίτη ξηρολιθιάς κο Ηρακλή Γαύρα, συνεργάτη του προγράμματος Life TerraceScape.

Comments are closed.