Στο πλαίσιο των δράσεων επικοινωνίας του προγράμματος Life Andros (ANDROSSPA), το οποίο υλοποιείται από τον Δήμο Άνδρου με τη συνδρομή του χρηματοδοτικού εργαλείου Life της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 9 Απριλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αδελφότητας Ανδρίων «Το Κόρθιον», που βρίσκεται επί της οδού Διγενή Ακρίτα 19 στην Αθήνα, ενημέρωση – παρουσίαση του προγράμματος Life. Την ενημέρωση παρακολούθησαν μέλη της Αδελφότητας, καθώς και μέλη του Συλλόγου των χωριών Στραπουργιών, Λαμύρων, Μεσαθουρίου και Υψηλού «Ο Άγιος Νικόλαος».

Ήταν η 3η ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Αθήνα και αφορούσε στην ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των συλλόγων της Άνδρου για τις δράσεις του προγράμματος Life. Είχαν προηγηθεί οι ενημερώσεις στην Ένωση Ανδρίων, καθώς και στον Σύνδεσμο Ανδρίων Πειραιώς.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης, ο οποίος αναφέρθηκε στους στόχους του προγράμματος και στην πορεία υλοποίησής του.

Την παρουσίαση των δράσεων έκανε ο επικεφαλής και υπεύθυνος για την υλοποίηση του Life Άνδρου, Ισίδωρος Νικολάου, ο οποίος αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα και σε εκείνεις που έχουν προγραμματισθεί μέχρι τη λήξη του προγράμματος (31 Αυγούστου 2016).

Ακολούθησε η προβολή του ημίωρου ντοκιμαντέρ «Προστατεύοντας τη φύση της Άνδρου», το οποίο γυρίστηκε με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα και προβάλλει τη φυσική ομορφιά του νησιού. Στο ντοκιμαντέρ πολύ σημαντική είναι η παρουσία του Άγγλου δημοσιογράφου του Discovery Channel, Νάιτζελ Μάρβεν, που επισκέφθηκε το νησί για να δει και να βιντεοσκοπήσει τη ζωή και την αναπαραγωγή του μαυροπετρίτη.

Μετά την ολοκλήρωση της προβολής του βίντεο, ακολούθησε συζήτηση και απαντήθηκαν ερωτήσεις.

Την ευθύνη για την διοργάνωση της εκδήλωσης, καθώς και τον συντονισμό, είχε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του προγράμματος, Γιάννης Μηνδρινός.

Ο Δήμος Άνδρου και το πρόγραμμα Life ευχαριστούν την Πρόεδρο της Αδελφότητας κ. Κατερίνα Παπαθεοφάνη, καθώς και την Πρόεδρο του Συλλόγου «Ο Άγιος Νικόλαος», Μαρουλίτσα Δανιόλου, για τη φιλοξενία.

IMG_0041

IMG_0046

IMG_0042

Comments are closed.