Στα πλαίσια της δικτύωσης και συνεργασίας του προγράμματός μας με το ΚΥΚΛΑΔΕΣ LIFE, υλοποιήθηκε κοινή επιχείρηση στην Γυάρο από 9-11 Ιουνίου 2015.

Επί τρεις ημέρες, τέσσερα στελέχη του LIFE ΑΝΔΡΟΣ και τέσσερα του ΚΥΚΛΑΔΕΣ LIFE, επιβαίνοντας στα ταχύπλοα σκάφη τους, εργάσθηκαν στην παράκτια ζώνη της Γυάρου, καταγράφοντας την άγρια ζωή και μελετώντας την περιβαλλοντική κατάσταση της περιοχής. Εγινε συστηματική καταγραφή θαλασσοπουλιών, σπιζαετού και μαυροπετρίτη, αποτύπωση της κατάστασης του περιβάλλοντος και των κινδύνων που το απειλούν και ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με την κοινή προσπάθεια βελτίωσής του.

Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν με τη χρήση υπερσύγχρονου εξοπλισμού, θα αναλυθούν το επόμενο διάστημα από τους επιστημονικούς υπεύθυνους των προγραμμάτων και θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις μας σχετικά με την συνολική κατάσταση του περιβάλλοντος στο γειτονικό μας νησί.

Το πρόγραμμα LIFE ΑΝΔΡΟΣ, που συντονίζει ο Δήμος Ανδρου και το ΚΥΚΛΑΔΕΣ LIFE που συντονίζει η WWF, έχουν πολλά να ωφεληθούν από αυτή την συνεργασία, μιάς και αναπτύσσονται και εποπτεύουν γειτονικές θαλάσσιες περιοχές με κοινά περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά.

Η επιτυχία αυτής της κοινής επιχείρησης δημιουργεί πλέον πολύ καλές προοπτικές για την μελλοντική συνεργασία των δύο προγραμμάτων LIFE.

IMG_0090

IMG_0083

 

Comments are closed.