Πραγματοποιήθηκε, στη λέσχη της Ενώσεως Ανδρίων στην Αθήνα, η παρουσίαση του προγράμματος Life Ανδρου, που υλοποιείται με τη συνδρομή του χρηματοδοτικού εργαλείου Life, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος προβολής του Life, προκειμένου να το γνωρίσουν φορείς και κάτοικοι του νησιού. Στα μέλη της Ενώσεως Ανδρίων μίλησε η υπεύθυνη για το πρόγραμμα δημοτική σύμβουλος κ. Ελένη Πολίτου, η οποία αναφέρθηκε στους στόχους του προγράμματος και στην πορεία υλοποίησής του. Την παρουσίαση των δράσεων έκανε ο επικεφαλής και υπεύθυνος για την υλοποίηση του Life Άνδρου, Ισίδωρος Νικολάου, ο οποίος αναφέρθηκε με λεπτομέρειες σε αυτά που έχουν γίνει μέχρι τώρα και σε αυτά που έχουν προγραμματισθεί μέχρι τη λήξη του προγράμματος (31 Αυγούστου 2016).

Ακολούθησε η προβολή τού, διάρκειας μισής ώρας, ντοκιμαντέρ «Προστατεύοντας τη φύση της Άνδρου», το οποίο γυρίστηκε με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα και προβάλλει τη φυσική ομορφιά του νησιού. Στο ντοκιμαντέρ πολύ σημαντική είναι η παρουσία του Άγγλου δημοσιογράφου του Discovery Channel, Νάιτζελ Μάρβεν, ο οποίος επισκέφθηκε το νησί για να δει και να βιντεοσκοπήσει τη ζωή και την αναπαραγωγή του μαυροπετρίτη.

Μετά την ολοκλήρωση της προβολής του βίντεο, ακολούθησε συζήτηση και απαντήθηκαν ερωτήσεις.

Ο Δήμος Άνδρου και το πρόγραμμα Life ευχαριστούν τον Πρόεδρο της Ενώσεως Ανδρίων κ. Μιχάλη Καψαμπέλη, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. για τη φιλοξενία.

Comments are closed.