Την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, το πρόγραμμα Life Andros, που υλοποιείται από τον Δήμο Άνδρου με την συνδρομή του χρηματοδοτικού εργαλείου Life της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετείχε στην χειμερινή καταμέτρηση και καταγραφή ειδών άγριων πουλιών στους υγρότοπους του νησιού. Η δράση αυτή οργανώθηκε από τον εταίρο του προγράμματος Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και την συντονίστρια της εθελοντικής ομάδας, κα. Όλγα Καραγιάννη.

Η ομάδα και οι εθελοντές του Life κατευθύνθηκαν στην περιοχή της Βόρης όπου παρατήρησαν πλήθος άγριων πουλιών όπως: κοκκινολαίμη, μαυρολαίμη, δεντροφυλλοσκόπο, σταχτομυγοχάφτη, αγριοπερίστερα, γερακίνες, κοτσύφια και ασημόγλαρους.

Η παρατήρηση έγινε από διάφορα σημεία της περιοχής, κοντά στην παραλία, στο βάθος του υγροβιότοπου, στην απόληξη του υγροβιότοπου, στην περιοχή του ναυαγίου και κοντά στην τεχνητή λίμνη υδατοσυλλογής, την οποία δημιούργησε το πρόγραμμα Life, στο πλαίσιο των δράσεων και των παρεμβάσεών του στους υγροβιότοπους του νησιού.

Το πρόγραμμα Life συμμετέχει σε διάφορες δράσεις φορέων και οργανώσεων σχετικές με την ορνιθοπαρατήρηση και την καταγραφή ειδών πουλιών που ζουν στην Άνδρο. Άλλωστε το πρόγραμμα δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στην προστασία του περιβάλλοντος του νησιού και τεσσάρων ειδών πουλιών (μαυροπετρίτη, σπιζαετού, αιγαιόγλαρου και θαλασσοκόρακα), με αποτελέσματα άκρως ενθαρρυντικά.

birds

Comments are closed.