Η Διαχειριστική Επιτροπή του προγράμματος LIFE και ο Δήμος Ανδρου ευχαριστούν την ακτοπλοϊκή εταιρεία FAST FERRIES για την άμεση και ένθερμη ανταπόκρισή της στο αίτημα για δωρεάν μεταφορά τραυματισμένων άγριων ζώων (πτηνών) με τα πλοία της.

Ο Δήμος Ανδρου έχει αναλάβει και εκπονεί το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Διαχείριση της Ζώνης Ειδικής Προστασίας της Άνδρου για την επίτευξη Ευνοϊκού Καθεστώτος Διατήρησης των ειδών προτεραιότητάς της». Στα πλαίσια του προγράμματος έχει δημιουργηθεί στο Κόρθι ένα Κέντρο Πρώτων Βοηθειών για την άγρια ζωή του νησιού μας, όπου παρέχονται οι πρώτες βοήθειες στα τραυματισμένα ζώα (πτηνά) που εντοπίζονται στο νησί. Στη συνέχεια, εφόσον είναι αναγκαίο, αποστέλλονται για περαιτέρω περίθαλψη στον συνεργαζόμενο Σύλλογο για την Προστασία και Περίθαλψη της Άγριας Ζωής (ΑΝΙΜΑ) στην Καλλιθέα Αττικής.

Η προσφορά για δωρεάν μεταφορά των τραυματισμένων πτηνών με τα πλοία της FAST FERRIES διευκολύνει σημαντικά το έργο του προγράμματος και είναι πολύ ενθαρρυντικό να έχουμε αρωγούς στην προσπάθειά μας για την προστασία του περιβάλλοντος και της άγριας ζωής της Ανδρου.

Ευχαριστούμε!

Η Διαχειριστική Επιτροπή

Δήμος Ανδρου

———————————————————————————————————————

FAST_FERRIES_LOGO

Comments are closed.