Την Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, στις έξι το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στην λέσχη του Συνδέσμου Ανδρίων Πειραιώς, που βρίσκεται επί της οδού Κουντουριώτου 162, η παρουσίαση του προγράμματος Life Ανδρου, το οποίο υλοποιείται με την συνδρομή του χρηματοδοτικού εργαλείου Life της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος προβολής του Life, προκειμένου να το γνωρίσουν φορείς και κάτοικοι της Άνδρου, με στόχο την ευαισθητοποίησή τους σε δράσεις εθελοντισμού για το περιβάλλον του νησιού.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Δήμαρχος Άνδρου, κ. Θεοδόσης Σουσούδης, ο οποίος αναφέρθηκε στους στόχους του προγράμματος και στην πορεία υλοποίησής του. Επίσης, αναφέρθηκε στην νέα πρόταση Life, που διεκδικεί ο Δήμος σε συνεργασία με την Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και την NCC.

Την παρουσίαση των δράσεων έκανε ο επικεφαλής και υπεύθυνος για την υλοποίηση του Life Άνδρου, κ. Ισίδωρος Νικολάου, ο οποίος αναφέρθηκε με λεπτομέρειες σε αυτά που έχουν γίνει μέχρι τώρα και σε αυτά που έχουν προγραμματισθεί μέχρι την λήξη του προγράμματος (31 Αυγούστου 2016).

Ακολούθησε η προβολή τού, διάρκειας μισής ώρας, ντοκιμαντέρ «Προστατεύοντας την φύση της Άνδρου», το οποίο γυρίστηκε με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα και προβάλλει την φυσική ομορφιά του νησιού. Στο ντοκιμαντέρ πολύ σημαντική είναι η παρουσία του Άγγλου δημοσιογράφου του Discovery Channel, Νάιτζελ Μάρβεν, ο οποίος επισκέφθηκε το νησί για να δει και να βιντεοσκοπήσει την ζωή και την αναπαραγωγή του μαυροπετρίτη.

Μετά την ολοκλήρωση της προβολής του βίντεο, ακολούθησε συζήτηση και απαντήθηκαν ερωτήσεις τόσο από τον Δήμαρχο Άνδρου, κ. Θεοδόση Σουσούδη, όσο και από τον επικεφαλής του προγράμματος, κ. Ισίδωρο Νικολάου. Την ευθύνη για την διοργάνωση της εκδήλωσης καθώς και τον συντονισμό είχε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του προγράμματος, κ. Γιάννης Μηνδρινός.

Ο Δήμος Άνδρου και το πρόγραμμα Life ευχαριστούν την Πρόεδρο του Συνδέσμου Ανδρίων Πειραιώς, κα. Βασιλική Λινού, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ για την φιλοξενία.

piraeus

Comments are closed.